Logo Bonusvegan
Home > Mini-pasteitjes met vegan runderragout

Mini-pasteitjes met vegan runderragout

Mini-pasteitjes met runderragout

Vegan mini-pasteitjes met vegan runderragout gemaakt van jackfruit. Jackfruit smaakt van nature wat zoetig. Door de jackfruit vooraf te koken in bouillon trekt de smaak eruit. Handig, want zo kan je het gebruiken voor ieder gerecht. Hieronder vind je een overzicht van vegan pasteibakjes en opties voor vegan bouillonblokjes. Enjoy!

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Grande entree vegan kerst allerhande 2021

Dit recept is onderdeel van het grande entree, bestaande uit:

Mini-pasteitjes met vegan runderragout navigatie

Vegan kookzuivel

  • Blue Band 100% plantaardig kookroom € 1,18 / € 4,72 L
  • AH soja keuken € 0,99 / € 4,95 L
  • AH Haver keuken € 0,99 / € 4,95 L
  • Oatly! Haver cuisine bio € 1,24 / € 4,96 L
  • Oatly haver cuisine vers € 1,29 / € 5,16 L
  • AH Plantaardig verse soja keuken € 1,05 / € 5,25 L

Voor alle vegan kookroom/kookzuivel zie het artikel: Alle vegan kookroom op een rijtje

Vegan pasteitjes

  • Jumbo Bladerdeeg Pastei Bakjes Mini Kerstboom 8 Stuks €1,59
  • Jumbo Bladerdeeg Pasteibakjes 4 Stuks 1,69
Mini-pasteitjes met runderragout

Mini-pasteitjes met runderragout

Bereidingstijd 35 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 12 porties

Ingrediënten
  

  • 1 blik jackfruit (280 g uitlekgewicht)
  • 2 vegan bouillonblokjes (voor een ½ liter)
  • 500 ml water
  • 25 g vegan ongezouten (room)boter bijvoorbeeld Violife Block
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 30 g tarwebloem
  • 1 tl maggi aroma
  • 1 el appelstroop
  • 125 ml vegan kookroom/slagroom zie opties hierboven
  • 12/16 vegan mini bladerdeegbakjes zie optie hierboven

Instructies
 

  • Doe de jackfruit in een zeef, spoel af met koud water en laat uitlekken. Pluk het draderige gedeelte en snij de harde gedeeltes in kleine stukjes.
  • Kook de jackfruit in 200 ml water met 1 bouillonblokje. De bouillion neemt de smaak van jackfruit op, waardoor deze neutraler gaat smaken. Giet af en laat de jackfruit afkoelen. De bouillon heb je niet meer nodig.
  • Verwarm ondertussen de boter in een braadpan op middel hoog vuur en fruit hier de sjalotten, knoflook, laurierblaadjes en kruidnagels aan. Voeg de jackfruit toe en bak nog 5 minuten mee.
  • Maak een bouillon met 1 blokje en 300 ml water. Voeg de bloem toe aan het sjalotten,- jackfruitmengel en laat op laag vuur 3 min. al roerend gaar worden (roux). Voeg dan de vegan kookroom, maggi aroma en de appelstroop erdoor en bak nog even mee. Voeg al roerend beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat nog 3-5 min zacht koken.
  • Verwarm de bladerdeegbakjes. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en verdeel de ragout over de ragoutbakjes.

Notities

Note
Dit recept is geveganized uit de kerst allerhande 2021
Mini pasteitjes met runderragout
Voor alle vegan kookzuivel bekijk: Alle vegan kookroom op een rijtje

Je kunt ook zelf slagroom maken
link > https://www.suntfood.com/recepten/vegan-slagroom
kopie van de website 

Kokos slagroom met één ingrediënt

Wat heb je nodig: een blik kokosmelk, en that’s it!
Zo maak je het: laat het blik kokosmelk een nacht in de koelkast staan, zodat de melk dik en hard wordt. Hoe kouder de kokosmelk, hoe beter je vegan slagroom zal zijn. De volgende dag schep je de harde kokossubstantie uit het blik, het vocht laat je zitten. Voeg eventueel een snufje van je favoriete smaakmaker toe en klop de substantie tot het luchtig en romig is. Et voilà: je vegan slagroom met kokossmaak is klaar om over cakes, bananenbrood of in de koffie gelepeld te worden.

Geschreven door: Bonusvegan