
Gegrilde spicy ananas van de barbecue. Heerlijk als bijgerecht en verrassend verfrissend. Je moet natuurlijk wel de juist ananas hebben. Precies goed gerijpt. Je kan de ananas laten intrekken in een mengsel van boter en suiker of lekker simpel in sweet chilisaus. Meer barbecue inspiratie: lees HIER verder
Een rijpe ananas kan de aan de volgende dingen herkennen:
Als dit niet zo is kan het zijn dat de ananas nog niet rijp is en dus niet lekker. Als de binnenste blaadjes veel te makkelijk eruit getrokken kunnen worden is de ananas overrijp, maar wel lekker zoet. Eet het hart van de binnenkant niet op. Hierin zitten enzymen die zorgen voor een tintelend gevoel op de tong. Al worden deze door het verhitten van de ananas inactief gemaakt.
Je kan een ananas zelf snijden of je kan een ananas boor gebruiken. Zelf vind ik een ananas boor de meest ideale uitvinding die er maar is. Je hebt heel snel en zeer effectief ananasschijven. Je kan deze ananas boor kopen bij bijvoorbeeld de blokker of de bol.com
Een ananas kan je ook snijden met een mes. Verwijder de kroon en de onderkant. Snijd verticaal de buitenkant weg. Snijd daarna de ananas in lange repen of in plakjes, Let op! Het hart van de ananas is niet lekker en niet eetbaar. Deze dus weg snijden.