Gegrilde spicy ananas van de barbecue. Heerlijk als bijgerecht en verrassend verfrissend. Je moet natuurlijk wel de juist ananas hebben. Precies goed gerijpt. Je kan de ananas laten intrekken in een mengsel van boter en suiker of lekker simpel in sweet chilisaus. Meer barbecue inspiratie: lees HIER verder

De juiste ananas

Een rijpe ananas kan de aan de volgende dingen herkennen:

  • De binnenste blaadjes kan je er zonder brute kracht uittrekken
  • De onderkant ruikt naar ananas.

Als dit niet zo is kan het zijn dat de ananas nog niet rijp is en dus niet lekker. Als de binnenste blaadjes veel te makkelijk eruit getrokken kunnen worden is de ananas overrijp, maar wel lekker zoet. Eet het hart van de binnenkant niet op. Hierin zitten enzymen die zorgen voor een tintelend gevoel op de tong. Al worden deze door het verhitten van de ananas inactief gemaakt.

Ananas schillen of snijden

Je kan een ananas zelf snijden of je kan een ananas boor gebruiken. Zelf vind ik een ananas boor de meest ideale uitvinding die er maar is. Je hebt heel snel en zeer effectief ananasschijven. Je kan deze ananas boor kopen bij bijvoorbeeld de blokker of de bol.com

Een ananas kan je ook snijden met een mes. Verwijder de kroon en de onderkant. Snijd verticaal de buitenkant weg. Snijd daarna de ananas in lange repen of in plakjes, Let op! Het hart van de ananas is niet lekker en niet eetbaar. Deze dus weg snijden. 

Ananas boor

Gegrilde spicy ananas van de barbecue

Gecarameliseerde spicy ananas van de barbecue
Voorbereidingstijd 1 uur 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Bijgerecht

Benodigdheden

  • barbecue of grillpan
  • Ananas schiller

Ingrediënten
  

  • 1 ananas
  • 2 eetlepels (room)boter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel chillivlokken

Instructies
 

  • Snijd de ananas in ringen
  • Snijd de ringen in tweeën
  • Laat de boter in een pannetje langzaam smelten op een middelmatige warmtebron
  • Voeg de bruine suiker erbij en meng tot het een vloeibaar mengels is
  • Haal het pannetje van de warmtebron en voeg de chillivlokken toe.
  • Meng het suikermengsel met de ananas stukjes en laat minimaal een uur intrekken
  • Leg de ananas op de barbecue tot deze goudbruin is en de suiker gecarameliseerd is
  • Keer om en geniet!

Dit gerecht is lekker op de barbecue. Klik HIER voor nog meer vegan barbecue tips.

Of misschien is er ergens wel een ananas in de aanbieding. Klik HIER voor de vegan week aanbiedingen